координација

Психолошки аспекти на спортската комуникација родител-спортист-тренер

Позитивната комуникација помеѓу тренерот, спортистот и родителите е императив за развој на спортистот.  Првите сознанија за спортот, спортистите ги добиваат најпрво од родителот. Родителот има голема улога и е важен модел детето да се вклучи… Прочитај повеќе »Психолошки аспекти на спортската комуникација родител-спортист-тренер