Новости

ЖФК ЏИ-ЏИ од Скопје на меѓународен женски фудбалски турнир во Сараево

Фудбалската школа „Респект“ организираше дводневен спортски настан насловен „STEP UP“ кој се одржа од 23 до 26 април 2019 година во хотелот „Холивуд“ во Сараево, Босна и Херцеговина. На настанот зедоа учество фудбалски професионалци, медицински… Прочитај повеќе »ЖФК ЏИ-ЏИ од Скопје на меѓународен женски фудбалски турнир во Сараево

ЖФК ЏИ-ЏИ ѝ го врачи на Наташа Андонова оскарот за најдобра спортистка за 2018-та

Младите фудбалерки од ЖФК ЏИ-ЏИ ја имаа честа да ја соопштат добитничката на спортски оскар за најдобра спортистка за 2018 година на гала-вечерта насловена „Вечер за жени во спортот“ која се одржа во четвртокот (20… Прочитај повеќе »ЖФК ЏИ-ЏИ ѝ го врачи на Наташа Андонова оскарот за најдобра спортистка за 2018-та

Психолошки аспекти на спортската комуникација родител-спортист-тренер

Позитивната комуникација помеѓу тренерот, спортистот и родителите е императив за развој на спортистот.  Првите сознанија за спортот, спортистите ги добиваат најпрво од родителот. Родителот има голема улога и е важен модел детето да се вклучи… Прочитај повеќе »Психолошки аспекти на спортската комуникација родител-спортист-тренер

Наташа Андонова во посета на ЖФК ЏИ-ЏИ

Наташа Андонова, која од 2017 година игра за ФК Барселона, со поддршка и совети за најмладите како да се биде успешен во фудбалот. ЖФК ЏИ-ЏИ од Скопје беше домаќин на нашата најдобра фудбалерка. Таа им… Прочитај повеќе »Наташа Андонова во посета на ЖФК ЏИ-ЏИ